Perak FA vs JDT Liga Super 2019

Perak FA vs JDT Liga Super 2019. Berikut adalah butir-butir perlawanan tersebut:

[+] Cara mudah buat duit di Shoppee

Perak FA vs JDT Liga Super 2019

VS

Perak FA vs JDT Liga Super 2019

Perak FA vs JDT Liga Super 2019

Tarikh : 7hb Julai 2019 (Ahad)

Masa : 9.00 Malam

Tempat : Stadium Perak

Live streaming (Jika ada) :

LINK SATULINK DUALINK TIGA
JDT LiveTV3TV9

Keputusan perlawanan :

PASUKANVSPASUKAN
Perak FA ( 0 )JDT ( 3 )

[+] Kerja part time dirumah DIPERLUKAN!

Perlawanan antara pasukan JDT dengan pasukan Perak FA ini adalah perlawanan kesembilan belas buat pasukan JDT dalam jadual Liga Super 2019. Untuk info, pada pertemuan yang lepas, pasukan Perak FA bertemu dengan pasukan JDT dalam perlawanan Piala Sumbangsih 2019, dimana pasukan JDT berjaya menewaskan pasukan Perak FA dengan jaringan 1 – 0. Pasti kali ini pasukan Perak FA cuba mendapatkan mata penuh kerana kali ini mereka bermain di laman sendiri.

Bahagian kejurulatihan pasukan JDT haruslah merangka strategi terbaik seperti penggiliran pemain bagi mengelakkan para pemain keletihan dan perubahan taktikal yang sesuai. Oleh yang demikian, perlawanan yang berkualiti dapat dipamerkan oleh kedua-dua pasukan itu nanti terutamanya pasukan JDT. Lebih-lebih lagi, apabila pasukan Perak FA berjaya ke final Shopee Piala FA 2019 dengan menewaskan pasukan Pahang FA dengan jaringan 3 – 0. Ini kerana, walaupun pasukan JDT telah pun menjuarai Liga Super 2019, tidak bermakna mereka boleh bermain sambil lewa.

Semoga perlawanan antara pasukan Perak FA vs JDT Liga Super 2019 ini dapat memberikan keputusan yang baik buat pasukan JDT. Semoga para pemain JDT juga terus memberikan komitmen yang tinggi dan menunjukkan kepada para penyokong mereka layak berada dalam pasukan JDT. Untuk penyokong pasukan Harimau Selatan yang hadir menyaksikan perlawanan disana nanti pula diharap dapat menjaga disiplin dan menjaga nama baik pasukan JDT. Tunjukkan pada penyokong Perak FA yang penyokong JDT amat bertamadun mempunyai semangat kesukanan yang tinggi.

“Luaskan kuasamu Johor”

DON'T FORGET TO SHARE --->

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.