Perlawanan JDT vs Lions XII Liga Super 2014

Assalamualaikum & salam sejahtera. Perlawanan JDT vs Lions XII Liga Super 2014. Ini adalah perlawanan ketiga pasukan JDT atau Johor Darul Ta’zim di dalam Liga Super 2014. Butir-butir perlawanan adalah seperti berikut :-

Perlawanan JDT vs T-Team Piala FA 2014

VS

lions xii

Perlawanan JDT vs Lions XII Liga Super 2014

Tarikh : 28hb Januari 2014 (Selasa)

Masa : 8.45 Malam

Tempat : Stadium Tan Sri Haji Hassan Yunos, Larkin

Live streaming (jika Ada) : Link 1 Link 2

Keputusan :

Johor Darul Taz’im  ( 2 )
     
     Lions XII  ( 2 )

Buat kerja partime di rumah dapat RM5k!

Pertemuan menentang pasukan Lions XII dianggap penting kerana pasukan Lions XII merupakan juara Liga Super 2013. Walaupun terdapat bekas pemain pasukan Lions XII iaitu Baihakki Khaizan dan Harris Harun di dalam pasukan JDT, pasukan ini tetap dianggap merbahaya kerana hanya tewas tipis kepada pasukan Pahang di dalam perlawanan Piala Sumbangsih yang lepas. Semoga perlawanan JDT vs Lions XII Liga Super 2014 ini memberikan kemenangan buat pasukan JDT. Wassalam…peace out

“Luaskan kuasamu Johor”

Sumber gambar : wikipedia

DON'T FORGET TO SHARE --->

20 Replies to “Perlawanan JDT vs Lions XII Liga Super 2014

  1. 1st half mmg totally milik JDT, tapi sayang, tak sampai seminit Aimar keluar, terus dpt gol. 1 lagi, barisan tengah nak kena lebih kreatif dan takleh nak harap aimar ngn fugeuro (salah eja kot) saje utk try shoot…safiq n lain2 kena jugak try..kalau tak..macam tumpul sikit…

    apapun, defend mmg nak kena perhati balik..leka 5 minit..2 gol…aduh…

    good luck for JDT!

      1. Diaorang main tak konsisten selepas aimar dan safiq rahim keluar. Kesian head coach,,dia nak cuba pemain lain setelah nampak macam dah ok. tetapi lain pulak jadinya.

          1. Susah la coach nak uji pemain lain lepas nie..corak permainan aimar ala eropah..tapi kesian kena tackle keras jer sampai injured. Itu yang dikeluarkan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.