Petua kuruskan badan dengan betul

Petua kuruskan badan

Assalamualaikum & salam sejahtera. Petua kuruskan badan dengan betul. Sebenarnya petua ini datangnya dari isteriku yang dapat menguruskan badan dengan betul. Maklumlah selepas sahaja habis tempoh berpantang beratnya sudah menurun dari 70 kg ke 48 kg dalam tempoh kurang dari 2 bulan. Dan kalau dilihat dari tubuh badan mesti orang tak percaya yang isteriku sudah ada 4 orang anak.

Apakah petua kuruskan badan dengan betul

Petua nak kuruskan badan amalan isteriku ini mudah aje. Semua orang boleh amalkan khususnya bagi mereka yang lepas bersalin. Tak kiralah tua mahu pun muda. Bagi yang ingin buangkan lemak berlebihan dalam badan pun boleh amalkan petua ini. Antara petua untuk kuruskan badan yang diamalkan ialah :-

  • Bagi yang lepas berpantang, jagalah pemakanan korang. Walaupun tempoh berpantang selesai, pemakanan bagi wanita ini kenalah jaga. Jangan makan makanan yang berlemak tinggi dan berminyak. Ini kerana kadar metabolisme wanita ini biasanya tinggi. Bila kadar metabolisme tinggi, maka nafsu makan pun tinggi.
  • Minum air suam dengan kerap dan kurangkan minuman bergas. Dengan minum air suam dengan kerap, maka membuang air kecil dan besar menjadi lawas. Proses ini juga akan menyingkirkan sekali lemak-lemak yang tak diingini didalam badan.
  • Merajinkan diri membuat senaman. Tak perlulah mendaftar ke gim. Buat senaman asas dan ringkas sahaja dirumah dah mencukupi. Contohnya isteri akan membuat senaman ‘sit up’ dirumah setiap pagi selepas bangun dari tidur. Tak perlu buat banyak-banyak tapi hendaklah konsisten. Barulah boleh kurus dan turunkan berat badan.
  • Dan akhir sekali dapat bantuan pada mereka yang pakar. Contohnya panduan formula kuruskan badan ini. Panduan ini akan menerangkan cara menguruskan badan dengan betul dan tips-tips pantas buang lemak dari badan. Yang paling istimewanya panduan formula kuruskan badan ini, dalam masa 5 bulan berat badan pasti berkurangan dalam 20 kg. Nak tahu caranya, kenalah klik sahaja banner dibawah ini untuk mengetahui dengan lebih lanjut.

Demikianlah petua kuruskan badan dengan betul yang diamalkan oleh isteriku. Rasanya takde masalah bagi korang kat luar sana nak ikutkan. Tapi perlukan nasihat dari yang pakar kalau berat korang tak juga menurun. Wassalam…peace out

P/s – Petua ini sesuai untuk wanita yang bersalin normal dan mereka yang tinggi disiplinnya.

DON'T FORGET TO SHARE --->

20 Replies to “Petua kuruskan badan dengan betul

  1. “Pantang”. itu keyword paling penting. Bersenam ke, masuk gym ke, atau buat la apa pun tapi kalau pantang jumpa makanan, memang tak kurus ler jawabnya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.