PJ City FC vs JDT Liga Super 2019

PJ City FC vs JDT Liga Super 2019. Berikut adalah butir-butir perlawanan tersebut:

[+] Rahsia buat duit di Shoppee

PJ City FC vs JDT Liga Super 2019

VS

PJ City FC vs JDT Liga Super 2019

PJ City FC vs JDT Liga Super 2019

Tarikh : 13hb April 2019 (Sabtu)

Masa : 8.45 Malam

Tempat : Stadium MPPJ

Live streaming (Jika ada) :

LINK SATULINK DUALINK TIGA
JDT LiveTV3TV9

Keputusan perlawanan :

PASUKANVSPASUKAN
PJ City FC ( 0 )TJDT ( 1 )

[+] Kerja part time dirumah DIPERLUKAN!

Perlawanan antara pasukan JDT dengan pasukan PJ City FC ini adalah perlawanan kesembilan buat pasukan JDT dalam jadual Liga Super 2019. Untuk info, pasukan ini dahulunya dikenali sebagai MIFA dan telah dijenamakan semula bermula pada musim 2019 menjadi PJ City FC. Pasukan PJ City FC ini telah berjaya menempatkan diri ke Liga Super 2019 selepas pasukan Felcra FC menarik diri pada musim ini.

Walaupun pasukan PJ City FC berada di kelompok bawahan, pasukan JDT tidak seharusnya memandang rendah kemampuan pasukan PJ City FC. Ini kerana, mereka (MIFA) pernah menewaskan pasukan JDT pada perlawanan Piala Malaysia 2018 yang lepas. Pasti kali ini, mereka pastinya akan bermain bermati-matian bila berlawan dengan pasukan JDT terutamanya bermain di laman mereka sendiri nanti. Pasukan JDT haruslah merangka strategi terbaik seperti penggiliran pemain bagi mengelakkan para pemain keletihan dan perubahan taktikal yang sesuai. Oleh yang demikian, perlawanan yang berkualiti dapat dipamerkan oleh kedua-dua pasukan itu nanti terutamanya pasukan JDT.

Semoga perlawanan antara pasukan PJ City FC vs JDT Liga Super 2019 ini dapat memberikan keputusan yang baik buat pasukan JDT. Semoga para pemain JDT juga terus memberikan komitmen yang tinggi dan menunjukkan kepada para penyokong mereka layak berada dalam pasukan JDT. Untuk penyokong pasukan Harimau Selatan yang hadir menyaksikan perlawanan disana nanti pula diharap dapat menjaga disiplin dan menjaga nama baik pasukan JDT. Tunjukkan pada penyokong PJ City FC yang penyokong JDT amat bertamadun mempunyai semangat kesukanan yang tinggi.

“Luaskan kuasamu Johor”

DON'T FORGET TO SHARE --->

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.