PKNS FC vs JDT Liga Super 2017

PKNS FC vs JDT Liga Super 2017. Ini adalah perlawanan ketiga belas antara pasukan JDT atau Johor Darul Ta’zim vs pasukan PKNS FC dalam Liga Super 2017. Berikut adalah butir-butir perlawanan tersebut:

[+] Ebook menjahit pelbagai baju

PKNS FC vs JDT Liga Super 2017VS

JDT vs PKNS FC Liga Super 2017VS

PKNS FC vs JDT Liga Super 2017

Tarikh : 24hb Mei 2017 (Rabu)

Masa : 9.00 Malam

Tempat : Stadium Shah Alam

Live streaming (Jika ada) :

LINK SATU
LINK DUA
LINK TIGA
JDTTV
TV3
TV9

Keputusan perlawanan :

PASUKAN
PASUKAN
PKNS FC ( 0 )
VS
JDT ( 1 )

[+] Kerja part time dirumah DIPERLUKAN!

Perlawanan antara pasukan PKNS FC dan pasukan JDT ini adalah perlawanan ketiga belas buat pasukan JDT dalam Liga Super 2017. Perlawanan ini pastinya menarik kerana pasukan PKNS FC pastinya akan membalas dendam diatas kekalahan mereka di tangan pasukan JDT dengan jaringan tipis 2 – 1. Walaupun prestasi pasukan PKNS FC yang tidak berapa konsisten dan berada di kedudukan lima pasukan terbawah dalam saingan Liga Super 2017, ini tidak bermakna akan memberi kelebihan buat pasukan JDT. Lebih-lebih lagi pasukan JDT yang akan bermain di laman lawan iaitu Stadium Shah Alam nanti. Pastinya pasukan PKNS FC akan mengerahkan kudrat para pemainnya lebih 100% bagi mengalahkan pasukan JDT di sana nanti dan cuba memperbaiki kedudukan di dalam Liga Super 2017. Manakala bagi pasukan JDT pula, inilah masanya barisan kejurulatihan memantapkan taktikal dan strategi yang baik untuk menghadapi pasukan PKNS FC seterusnya mengekalkan 3 mata berharga bagi mengekalkan kedudukan teratas di dalam Liga Super 2017 nanti.

Semoga perlawanan PKNS FC vs JDT Liga Super 2017 ini dapat memberikan keputusan yang baik buat pasukan JDT dan dapat mengekalkan prestasi yang konsisten serta bermain bersungguh-sungguh demi membuktikan yang pasukan JDT masih lagi pasukan yang masih lagi memberikan saingan yang sengit. Semoga para pemain JDT terus memberikan komitmen yang tinggi dan menunjukkan kepada para penyokong permainan bola yang sebenar. Untuk penyokong pasukan Harimau Selatan yang hadir menyaksikan perlawanan disana nanti pula diharap dapat menjaga disiplin dan menjaga nama baik pasukan JDT serta tunjukkan pada penyokong PKNS FC yang penyokong Johor amat bertamadun mempunyai semangat kesukanan yang tinggi.

“Luaskan kuasamu Johor”

DON'T FORGET TO SHARE --->

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.