Program Earth Hour 2013

Program Earth Hour 2013

Assalamualaikum & salam sejahtera. Program Earth Hour 2013. Program Earth Hour 2013 akan dijalankan serentak di seluruh dunia pada 23 Mac 2013 ini. Menurut CEO WWF Malaysia, Datuk Dr. Dionysius Sharma program itu akan bermula dari jam 8.30 malam hingga jam 9.30 malam pada hari tersebut. Program ini bertujuan mengurangkan suhu klimax dunia. Program ini dimulakan pada tahun 2007 di Australia dan diteruskan sehingga kini ke seluruh dunia. Untuk maklumat lanjut mengenai program WWF Malaysia boleh klik disini.

Marilah kita bersama-sama mengambil bahagian dalam program Earth Hour selama 60 minit dan padamkan lampu yang tidak penting pada masa itu. Tunjukkan keperihatinan dan kebimbangan anda dalam perubahan suhu iklim dalam kehidupan kita.
“Selamatkan Dunia Kita”

Kredit : WWF Malaysia

P/s – Sudah 2 tahun aku join program ini, bukan susah pun tutup lampu selama sejam. Tak sabar nak tunggu bulan depan…

DON'T FORGET TO SHARE --->

24 Replies to “Program Earth Hour 2013

  1. kempen tutup lampu ni tak pernah saya ikut, serius! Tapi sebaliknya ada beberapa cara lain yang saya aplikasikan sepanjang tahun untuk menyelamatkan bumi, macam tanam lebih banyak pokok di kawasan rumah, kurangkan penggunaan gas rumah hijau dan mengelakkan pembakaran terbuka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.