Sabah FA vs JDT Piala FA 2018

Sabah FA vs JDT Piala FA 2018. Ini adalah perlawanan kedua antara pasukan JDT atau Johor Darul Ta’zim vs pasukan Sabah FA dalam Piala FA 2018. Berikut adalah butir-butir perlawanan tersebut:

[+] Ebook menjahit pelbagai baju

 

 

Sabah FA vs JDT Piala FA 2018VS

Sabah FA vs JDT Piala FA 2018

Sabah FA vs JDT Piala FA 2018

Tarikh : 3 hb Mac 2018 (Sabtu)

Masa : 9.00 Malam

Tempat : Stadium Likas, Sabah

Live streaming (Jika ada) :

LINK SATU
LINK DUA
LINK TIGA
JDT Live
TV3
TV9

Keputusan perlawanan :

PASUKAN
PASUKAN
Sabah FA ( 1 )
VS
JDT ( 2 )

[+] Kerja part time dirumah DIPERLUKAN!

Perlawanan antara pasukan JDT dengan pasukan Sabah FA ini adalah perlawanan kedua buat pasukan JDT dalam Piala FA 2018. Perlawanan ini amat menarik kerana pasukan Sabah FA belum pernah bertemu dengan pasukan JDT dalam mana-mana perlawanan rasmi. Walaubagaimanapun, pasukan JDT haruslah berwaspada dan jangan memandang rendah keupayaan pasukan Sabah FA ini. Dengan gelaran ‘The Rhinos’, pasukan Sabah FA pastinya akan mengerahkan segala kemampuannya baik dari segi taktikal mahupun fizikal untuk menghadapi pasukan JDT ini di laman mereka sendiri nanti. Bagi pasukan JDT pula, inilah masanya barisan kejurulatihan memantapkan taktikal dan strategi yang baik bagi melangkah ke pusingan seterusnya dalam perlawanan Piala FA 2018 dan membuat ‘comeback’ selepas tewas dalam perlawanan Piala AFC 2018 baru-baru ini.

Semoga perlawanan Sabah FA vs JDT Piala FA 2018 ini dapat memberikan keputusan yang baik buat pasukan JDT dan dapat mengekalkan prestasi yang konsisten serta bermain bersungguh-sungguh di halaman lawan demi membuktikan yang pasukan JDT masih lagi pasukan yang masih lagi pasukan yang kuat sesuai dengan nilai pelaburan yang dikeluarkan. Semoga para pemain JDT terus memberikan komitmen yang tinggi dan menunjukkan kepada para penyokong permainan bola yang sebenar. Untuk penyokong pasukan Harimau Selatan yang hadir menyaksikan perlawanan disana nanti pula diharap dapat menjaga disiplin dan menjaga nama baik pasukan JDT serta tunjukkan pada penyokong Sabah FA yang penyokong JDT amat bertamadun mempunyai semangat kesukanan yang tinggi.

“Luaskan kuasamu Johor”

DON'T FORGET TO SHARE --->
2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.