Sarawak FA vs JDT Liga Super 2017

Sarawak FA vs JDT Liga Super 2017. Ini adalah perlawanan keenam antara pasukan JDT atau Johor Darul Ta’zim vs pasukan Sarawak FA dalam Liga Super 2017. Berikut adalah butir-butir perlawanan tersebut:

[+] Ebook menjahit pelbagai baju

Sarawak FA vs JDT Liga Super 2017

VS

Sarawak FA vs JDT Liga Super 2017

Sarawak FA vs JDT Liga Super 2017

Tarikh : 28hb Februari 2017 (Selasa)

Masa : 8.15 Malam

Tempat : Stadium Negeri Sarawak

Live streaming (Jika ada) :

LINK SATU
LINK DUA
LINK TIGA
JDTTV
TV3
TV9

Keputusan perlawanan :

PASUKAN
PASUKAN
Sarawak FA ( 0 )
VS
JDT ( 2 )

[+] Kerja part time dirumah DIPERLUKAN!

Perlawanan antara pasukan Sarawak FA dan pasukan JDT ini adalah perlawanan keenam dalam Liga Super 2017. Perlawanan ini pastinya penting buat pasukan Sarawak FA yang sedang bergelut dengan prestasi pasukannya untuk kekal dalam Liga Super pada musim ini. Pastinya pasukan Sarawak FA akan mengerahkan kudrat para pemainnya lebih 100% bagi mengalahkan pasukan JDT di stadium mereka sendiri dan mendapat sokongan padu penyokong mereka nanti. Manakala bagi pasukan JDT pula, inilah masanya barisan kejurulatihan terutamanya ketua jurulatih Benjamin Mora memantapkan taktikal dan strategi yang lebih agresif untuk menghadapi pasukan Sarawak FA serta jangan melakukan kesilapan mudah terutamanya dibahagian pertahanan dan di bahagian tengah nanti.

Semoga perlawanan Sarawak FA vs JDT Liga Super 2017 ini dapat memberikan keputusan yang baik buat pasukan JDT dan dapat mengekalkan prestasi yang konsisten serta bermain bersungguh-sungguh demi membuktikan yang pasukan JDT masih lagi pasukan yang masih lagi memberikan saingan yang sengit. Apa yang penting setiap pemain yang bermain di atas padang mestilah menunjukkan komitmen yang tinggi dan jangan bermain sambil lewa. Untuk penyokong pasukan Harimau Selatan yang hadir menyaksikan perlawanan disana nanti pula diharap dapat menjaga disiplin dan menjaga nama baik pasukan JDT serta tunjukkan pada penyokong Sarawak FA yang penyokong Johor amat bertamadun mempunyai semangat kesukanan yang tinggi.

“Luaskan kuasamu Johor”

DON'T FORGET TO SHARE --->

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.