Sarawak FA vs JDT Piala Malaysia 2017

Sarawak FA vs JDT Piala Malaysia 2017. Ini adalah perlawanan keempat atau timbal balik yang pertama antara pasukan JDT atau Johor Darul Ta’zim vs pasukan Sarawak FA dalam Piala Malaysia 2017. Berikut adalah butir-butir perlawanan tersebut:

[+] Ebook menjahit pelbagai baju

Sarawak FA vs JDT Piala Malaysia 2017VS

Sarawak FA vs JDT Piala Malaysia 2017

Sarawak FA vs JDT Piala Malaysia 2017

Tarikh : 29hb Julai 2017 (Sabtu)

Masa : 8.45 Malam

Tempat : Stadium Negeri, Kuching

Live streaming (Jika ada) :

LINK SATU
LINK DUA
LINK TIGA
JDTTV
TV3
TV9

Keputusan perlawanan :

PASUKAN
PASUKAN
Sarawak FA ( 0 )
VS
JDT ( 2 )

[+] Kerja part time dirumah DIPERLUKAN!

Perlawanan antara pasukan JDT dengan pasukan Sarawak FA ini adalah perlawanan yang keempat atau timbal balik yang pertama buat pasukan JDT dalam Piala Malaysia 2017. Untuk info, pasukan JDT diletakkan bersama-sama pasukan Selangor FA, Terengganu FA dan Sarawak FA di dalam Kumpulan D, Piala Malaysia 2017. Walaupun kini berada di kedudukan tangga keempat dalam carta Piala Malaysia 2017, pastinya pasukan Sarawak FA akan mengerahkan kudrat para pemainnya lebih 100% dan bangkit bagi mengalahkan pasukan JDT bagi menghidupkan peluang dalam persaingan Piala Malaysia 2017 ini. Lebih-lebuh lagi mereka bermain di laman sendiri nanti. Manakala bagi pasukan JDT pula, inilah masanya barisan kejurulatihan memantapkan taktikal dan strategi yang baik untuk menghadapi pasukan Sarawak FA serta jadikan kekalahan kepada pasukan Selangor FA pada perlawanan yang lepas sebagai pengajaran yang berguna. Dengan taktikal baru dibawah kendalian Ketua Jurulatih pasukan JDT iaitu Ulisses Morais, maka perlawanan menentang pasukan Sarawak FA ini haruslah menjadi medan penentu buat pasukan JDT untuk mara ke perlawanan yang seterusnya.

Semoga perlawanan Sarawak FA vs JDT Piala Malaysia 2017 ini dapat memberikan keputusan yang baik buat pasukan JDT dan dapat mengekalkan prestasi yang konsisten serta bermain bersungguh-sungguh di halaman sendiri demi membuktikan yang pasukan JDT masih lagi pasukan yang masih lagi memberikan saingan yang sengit. Semoga para pemain JDT terus memberikan komitmen yang tinggi dan menunjukkan kepada para penyokong permainan bola yang sebenar. Untuk penyokong pasukan Harimau Selatan yang hadir menyaksikan perlawanan disana nanti pula diharap dapat menjaga disiplin dan menjaga nama baik pasukan JDT serta tunjukkan pada penyokong Sarawak FA yang penyokong Johor amat bertamadun mempunyai semangat kesukanan yang tinggi.

“Luaskan kuasamu Johor”

DON'T FORGET TO SHARE --->

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.