Saya Nak Masuk Dalam Bloglist Fuh.My

segmen bloglist
Asalamualaikum & salam sejahtera. Saya Nak Masuk Dalam Bloglist Fuh.My. Ini adalah segmen kedua yang aku sertai dalam tahun 2013. Segmen ini dianjurkan oleh blog Dr Fuh. Berikut adalah langkah-langkah bagi menyertai segmen bloglist fuh.my.
Dr Fuh mencari 50 peserta sahaja. Kalau penyertaan kurang atau sama dengan 50 orang, semua peserta layak berada dalam bloglist fuh.my. Tapi sekiranya penyertaan lebih daripada 50 orang, Dr Fuh akan memilih dengan menggunakan random.org. Selain itu, TOP REFERRER juga akan membawa pulang cash/top up RM30 eksklusif dari fuh.my dan secara automatik akan dimasukkan kedalam bloglist! dengan syarat referrer hendaklah lebih 50.
Syarat-syarat dia mudah sahaja :
  • Follow blog fuh.my ni (widget follower ada kat bawah sekali)
  • Masukkan blog fuh dalam bloglist blog korang. Ingat, bloglist ye! bukan sekadar link blog. Dan bloglist hendaklah berada di mainblog anda, bukan di blog lain atau di Page lain!
  • Tekan g+1 dekak sidebar belah kanan ni
  • Buat 1 entri bertajuk “Saya Nak Masuk Dalam Bloglist Fuh.My
  • Masukkan banner di atas dan linkkan ke entry ini
  • Dah siap semua, tinggalkan link ENTRI anda dalam kotak komen bawah ni
Tarikh tutup adalah pada jam 12:00 tengah hari 30 April 2013.

 
Kenapa kena join segmen ini :
  • Purata Page View harian 50,000 SEHARI (so, komfem korang dapat tempias dari trafik fuh.my sekiranya korang berada dalam bloglist fuh.my)
  • Google Page Rank 3
  • Backlink berkualiti dari fuh.my
  • Dapat memperkenalkan blog korang kepada blogger-blogger lain
  • Top referrer akan mendapat Cash/Topup RM30 (mesti lebih 50 referrer)
Selain daripada tu, Dr Fuh akan senaraikan nama peserta dalam 1 entri dan bolehlah semua peserta blogwalking tambah kenalan.
Itu sahaja yang perlu dibuat bagi menyertai segmen bloglist Dr Fuh. Mudah bukan. Yang penting tak menyusahkan blogger jadi aku pun join. Jadi korang jangan lupa join. Support sesama blogger. Wassalam…peace out

DON'T FORGET TO SHARE --->
38 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.