Semifinal kedua JDT vs Perak FA Piala Malaysia 2017

Semifinal kedua JDT vs Perak FA Piala Malaysia 2017. Ini adalah perlawanan semifinal kedua antara pasukan JDT atau Johor Darul Ta’zim vs pasukan Perak FA dalam Piala Malaysia 2017. Berikut adalah butir-butir perlawanan tersebut:

[+] EBOOK menjahit pelbagai baju

Semifinal kedua JDT vs Perak FA Piala Malaysia 2017

VS

Semifinal kedua JDT vs Perak FA Piala Malaysia 2017

Semifinal kedua JDT vs Perak FA Piala Malaysia 2017

Tarikh : 21hb Oktober 2017 (Sabtu)

Masa : 8.45 Malam

Tempat : Stadium Tan Sri Dato’ Haji Hassan Yunos, Larkin

Live streaming (Jika ada) :

LINK SATU
LINK DUA
LINK TIGA
JDTTV
TV3
TV9

Keputusan perlawanan :

PASUKAN
PASUKAN
JDT ( 3 )
VS
Perak FA ( 0 )

[+] Ingin buat part time LUMAYAN dirumah!

Perlawanan antara pasukan JDT dengan pasukan Perak FA ini adalah perlawanan semifinal kedua buat pasukan JDT dalam Piala Malaysia 2017. Perlawanan ini amatlah penting buat pasukan JDT kerana mereka perlu menewaskan pasukan Perak FA di Stadium Larkin dengan jaringan yang selesa untuk mara ke pusingan akhir atau sekurang-kurangnya dengan keputusan seri tanpa jaringan. Ini kerana pasukan Perak FA bukanlah calang-calang pasukan dalam Liga Malaysia 2017. Pastinya pasukan Perak FA akan mencuba menentang habis-habisan dalam perlawanan semifinal kedua ini kerana bagi mereka pasukan JDT setaraf dengan pasukan Perak FA dari segi taktikal. Bagi pasukan JDT pula, janganlah mengambil mudah pasukan Perak FA ini. Inilah masanya barisan kejurulatihan memantapkan taktikal dan strategi yang baik terutamanya bahagian pertahanan dan jangan lakukan kesilapan mudah seperti dalam perlawanan semifinal pertama tempoh hari.

Semoga perlawanan semifinal kedua JDT vs Perak FA Piala Malaysia 2017 ini dapat memberikan keputusan yang baik buat pasukan JDT dan dapat mengekalkan prestasi yang konsisten serta bermain bersungguh-sungguh di halaman lawan demi membuktikan yang pasukan JDT masih lagi pasukan yang masih lagi memberikan saingan yang sengit. Semoga para pemain JDT terus memberikan komitmen yang tinggi dan menunjukkan kepada para penyokong permainan bola yang sebenar. Untuk penyokong pasukan Harimau Selatan yang hadir menyaksikan perlawanan disana nanti pula diharap dapat menjaga disiplin dan menjaga nama baik pasukan JDT serta tunjukkan pada penyokong Perak FA yang penyokong Johor amat bertamadun mempunyai semangat kesukanan yang tinggi.

“Luaskan kuasamu Johor”

DON'T FORGET TO SHARE --->

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.