Semifinal pertama Perak FA vs JDT Piala Malaysia 2017

Semifinal pertama Perak FA vs JDT Piala Malaysia 2017. Ini adalah perlawanan semifinal pertama antara pasukan JDT atau Johor Darul Ta’zim vs pasukan Perak FA dalam Piala Malaysia 2017. Berikut adalah butir-butir perlawanan tersebut:

[+] EBOOK menjahit pelbagai baju

 

Semifinal pertama Perak FA vs JDT Piala Malaysia 2017

VS

Semifinal pertama Perak FA vs JDT Piala Malaysia 2017

Semifinal pertama Perak FA vs JDT Piala Malaysia 2017

Tarikh : 15hb Oktober 2017 (Ahad)

Masa : 8.45 Malam

Tempat : Stadium Perak, Ipoh

Live streaming (Jika ada) :

LINK SATU
LINK DUA
LINK TIGA
JDTTV
TV3
TV9

Keputusan perlawanan :

PASUKAN
PASUKAN
Perak FA ( 1 )
VS
JDT ( 1 )

[+] Ingin buat part time LUMAYAN dirumah!

Perlawanan antara pasukan JDT dengan pasukan Perak FA ini adalah perlawanan semifinal pertama buat pasukan JDT dalam Piala Malaysia 2017. Perlawanan ini amatlah penting buat pasukan JDT kerana mereka perlu menewaskan pasukan Perak FA di Stadium Ipoh dengan jaringan yang selesa untuk mara ke pusingan seterusnya. Ini kerana pasukan Perak FA bukanlah calang-calang pasukan dalam Liga Malaysia 2017. Mereka berjaya menewaskan pasukan JDT dalam perlawanan Liga Super 2017 di Stadium Ipoh dengan jaringan 2 – 1. Pastinya pasukan Perak FA akan mengharapkan tuah ini datang kembali dalam perlawanan semifinal pertama ini. Bagi pasukan JDT, janganlah mengambil mudah pasukan Perak FA ini. Inilah masanya barisan kejurulatihan memantapkan taktikal dan strategi yang baik terutamanya bahagian pertahanan selepas ketiadaan Marcos bagi memenangi perlawanan ini dan membawa bekalan yang selesa bagi perlawanan di Stadium Larkin nanti.

Semoga perlawanan semifinal pertama Perak FA vs JDT Piala Malaysia 2017 ini dapat memberikan keputusan yang baik buat pasukan JDT dan dapat mengekalkan prestasi yang konsisten serta bermain bersungguh-sungguh di halaman lawan demi membuktikan yang pasukan JDT masih lagi pasukan yang masih lagi memberikan saingan yang sengit. Semoga para pemain JDT terus memberikan komitmen yang tinggi dan menunjukkan kepada para penyokong permainan bola yang sebenar. Untuk penyokong pasukan Harimau Selatan yang hadir menyaksikan perlawanan disana nanti pula diharap dapat menjaga disiplin dan menjaga nama baik pasukan JDT serta tunjukkan pada penyokong Perak FA yang penyokong Johor amat bertamadun mempunyai semangat kesukanan yang tinggi.

“Luaskan kuasamu Johor”

DON'T FORGET TO SHARE --->

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.