Separuh akhir kedua Selangor FA vs JDT Piala Malaysia 2019

Separuh akhir kedua Selangor FA vs JDT Piala Malaysia 2019. Berikut adalah butir-butir perlawanan tersebut:

[+] Cara mudah buat duit di SHOPEE

Separuh akhir kedua Selangor FA vs JDT Piala Malaysia 2019

VS

Separuh akhir pertama JDT vs Selangor FA Piala Malaysia 2019

Separuh akhir kedua Selangor FA vs JDT Piala Malaysia 2019

Tarikh : 26hb Oktober 2019 (Sabtu)

Masa : 9.00 Malam

Tempat : Stadium Shah Alam

Live streaming (Jika ada) :

LINK SATULINK DUALINK TIGA
JDT LiveTV1TV Okey

Keputusan perlawanan :

PASUKANVSPASUKAN
Selangor FA ( 0 )JDT ( 3 )

#JDT layak ke final Piala Malaysia 2019 dengan agregat 5 – 1.

[+] Kerja part time dirumah DIPERLUKAN!

Perlawanan antara pasukan JDT dengan pasukan Selangor FA ini adalah perlawanan separuh akhir atau semi final kedua buat pasukan JDT dalam jadual Piala Malaysia 2019.

Pada perlawanan suku akhir pertama, pasukan JDT berjaya menewaskan pasukan Selangor FA dengan jaringan tipis iaitu 2 – 1. Walaupun pasukan JDT mempunyai kelebihan dari segi agregat, ini tidak bermakna pasukan Selangor FA akan memberikan mereka laluan yang mudah.

Pasukan Selangor FA akan cuba membuka permainan dengan permainan pantas mereka. Mereka pasti akan menyerang habis-habisan untuk mencari gol awal. Sekurang-kurangnya pada separuh masa pertama, mereka ingin merapatkan jurang agregat sedia ada.

Oleh yang demikian, diharap pasukan JDT haruslah bersedia dari segi mental dan fizikal memandangkan perlawanan separuh akhir kedua ini, mereka akan bermain di laman lawan. Barisan pertahanan pasukan JDT perlu bertahan dengan baik. Jangan mudah dibolosi awal. Manakala barisan serangan pula perlu mempertajamkan serangan agar mendapat jaringan awal.

Semoga perlawanan antara pasukan separuh akhir kedua Selangor FA vs JDT Piala Malaysia 2019 ini dapat memberikan keputusan yang baik buat pasukan JDT. Diharap juga para pemain JDT juga terus memberikan komitmen yang tinggi dan menunjukkan kepada para penyokong mereka layak berada dalam pasukan JDT.

Untuk penyokong pasukan Harimau Selatan yang hadir menyaksikan perlawanan disana nanti pula diharap dapat menjaga disiplin dan menjaga nama baik pasukan JDT. Tunjukkan pada penyokong Selangor FA yang penyokong JDT amat bertamadun mempunyai semangat kesukanan yang tinggi.

“Luaskan kuasamu Johor”

DON'T FORGET TO SHARE --->

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.