Suku akhir kedua JDT vs Pahang FA Piala Malaysia 2018

Suku akhir kedua JDT vs Pahang FA Piala Malaysia 2018. Ini adalah perlawanan suku akhir kedua antara pasukan JDT atau Johor Darul Ta’zim vs pasukan pahang FA dalam Piala Malaysia 2018. Berikut adalah butir-butir perlawanan tersebut:

[+] Ebook menjahit pelbagai baju

Suku akhir kedua JDT vs Pahang FA Piala Malaysia 2018

VS

Suku akhir kedua JDT vs Pahang FA Piala Malaysia 2018

Suku akhir kedua JDT vs Pahang FA Piala Malaysia 2018

Tarikh : 29hb September 2018 (Sabtu)

Masa : 9.00 Malam

Tempat : Stadium Tan Sri Dato’ Haji Hassan Yunos, Larkin

Live streaming (Jika ada) :

LINK SATU
LINK DUA
LINK TIGA
JDT Live
TV3
TV9

Keputusan perlawanan :

PASUKAN
PASUKAN
JDT ( 2 )
VS
Pahang FA ( 0 )

[+] Kerja part time dirumah DIPERLUKAN!

Perlawanan antara pasukan JDT dengan pasukan Pahang FA ini adalah perlawanan suku akhir kedua buat pasukan JDT dalam Piala Malaysia 2018. Untuk info, pada perlawanan suku akhir pertama Piala Malaysia 2018, pasukan JDT terikat jaringan 1 – 1 dengan pasukan Pahang FA. Walaupun pasukan JDT berkelebihan jaringan 1 gol di tempat lawan, ini tak bermakna mereka boleh menarik nafas lega. Jangan bermain sambil lewa dan terlalu yakin dengan perlawanan kali ini biarpun bermain di laman sendiri iaitu Stadium Larkin. Kemenangan ini pasti akan melayakkan pasukan JDT ke peringkat seterusnya nanti. Bagi pasukan Pahang FA pula, mereka pastinya mereka bertekad menumpaskan pasukan JDT dihadapan penyokongnya.

Semoga perlawanan Suku akhir kedua JDT vs Pahang FA Piala Malaysia 2018 ini dapat memberikan keputusan yang baik buat pasukan JDT. Kekalkan prestasi yang konsisten serta bermain bersungguh-sungguh di halaman sendiri demi membuktikan yang pasukan JDT masih lagi pasukan yang kuat. Semoga para pemain JDT terus memberikan komitmen yang tinggi dan menunjukkan kepada para penyokong mereka layak berada dalam pasukan JDT. Harapan penyokong JDT adalah membawa pulang piala berprestij ini ke bumi Johor nanti. Untuk penyokong pasukan Harimau Selatan yang hadir menyaksikan perlawanan disana nanti pula diharap dapat menjaga disiplin dan menjaga nama baik pasukan JDT. Tunjukkan pada penyokong Pahang FA yang penyokong JDT amat bertamadun mempunyai semangat kesukanan yang tinggi.

“Luaskan kuasamu Johor”

DON'T FORGET TO SHARE --->

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.