Suku akhir pertama Melaka United vs JDT Piala Malaysia 2017

Suku akhir pertama Melaka United vs JDT Piala Malaysia 2017. Ini adalah perlawanan suku akhir pertama antara pasukan JDT atau Johor Darul Ta’zim vs pasukan Melaka United dalam Piala Malaysia 2017. Berikut adalah butir-butir perlawanan tersebut:

[+] Ebook menjahit pelbagai baju

Suku akhir pertama Melaka United vs JDT Piala Malaysia 2017VS

Suku akhir pertama Melaka United vs JDT Piala Malaysia 2017

Suku akhir pertama Melaka United vs JDT Piala Malaysia 2017

Tarikh : 15hb September 2017 (Jumaat)

Masa : 8.45 Malam

Tempat : Stadium Hang Jebat, Melaka

Live streaming (Jika ada) :

LINK SATU
LINK DUA
LINK TIGA
JDTTV
TV3
TV9

Keputusan perlawanan :

PASUKAN
PASUKAN
Melaka United ( 1 )
VS
JDT ( 4 )

[+] Kerja part time dirumah DIPERLUKAN!

Perlawanan antara pasukan JDT dengan pasukan Melaka United ini adalah perlawanan suku akhir pertama buat pasukan JDT dalam Piala Malaysia 2017. Perlawanan ini amat penting buat pasukan JDT kerana ini adalah perlawanan yang boleh menentukan peluang pasukan JDT untuk ke peringkat seterusnya. Pasukan Melaka United, walaupun bukanlah saingan yang kuat tetapi mereka berjaya menjadi naib johan Kumpulan C Piala Malaysia di belakang pasukan Kedah. Pastinya pasukan Melaka United akan memantapkan barisan serangan dan pertahanan mereka dalam menghadapi pasukan JDT yang akan bertandang ke Stadium Hang Jebat nanti dengan keyakinan mereka yang tinggi. Bagi pasukan JDT, walaupun telah memenangi perlawanan terakhir dengan Selangor FA, janganlah mengambil mudah pasukan Melaka United ini. Inilah masanya barisan kejurulatihan memantapkan taktikal dan strategi yang baik bagi memenangi perlawanan dan seterusnya mara ke suku akhir kedua Piala Malaysia 2017 dengan jaringan yang besar.

Semoga perlawanan suku akhir pertama Melaka United vs JDT Piala Malaysia 2017 ini dapat memberikan keputusan yang baik buat pasukan JDT dan dapat mengekalkan prestasi yang konsisten serta bermain bersungguh-sungguh di halaman lawan demi membuktikan yang pasukan JDT masih lagi pasukan yang masih lagi memberikan saingan yang sengit. Semoga para pemain JDT terus memberikan komitmen yang tinggi dan menunjukkan kepada para penyokong permainan bola yang sebenar. Untuk penyokong pasukan Harimau Selatan yang hadir menyaksikan perlawanan disana nanti pula diharap dapat menjaga disiplin dan menjaga nama baik pasukan JDT serta tunjukkan pada penyokong Melaka United yang penyokong Johor amat bertamadun mempunyai semangat kesukanan yang tinggi.

“Luaskan kuasamu Johor”

DON'T FORGET TO SHARE --->

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.