Suku akhir pertama Pahang FA vs JDT Piala FA 2017

Suku akhir pertama Pahang FA vs JDT Piala FA 2017. Ini adalah perlawanan suku akhir pertama antara pasukan JDT atau Johor Darul Ta’zim vs pasukan Pahang FA dalam Piala FA 2017. Berikut adalah butir-butir perlawanan tersebut:

[+] Ebook menjahit pelbagai baju

Suku akhir pertama Pahang FA vs JDT Piala FA 2017

VS

Suku akhir pertama Pahang FA vs JDT Piala FA 2017

Suku akhir pertama Pahang FA vs JDT Piala FA 2017

Tarikh : 1hb April 2017 (Sabtu)

Masa : 9.00 Malam

Tempat : Stadium Darul Makmur, Kuantan

Live streaming (Jika ada) :

LINK SATU
LINK DUA
LINK TIGA
JDTTV
TV3
TV9

Keputusan perlawanan :

PASUKAN
PASUKAN
Pahang FA ( 3 )
VS
JDT ( 1 )

[+] Kerja part time dirumah DIPERLUKAN!

Perlawanan antara pasukan JDT dan pasukan Pahang FA ini adalah perlawanan suku akhir pertama dalam Piala FA 2017. Perlawanan ini pastinya menarik kerana pasukan Pahang FA mempunyai prestasi yang amat baik pada setiap perlawanan dalam Piala FA 2017. Mereka berjaya menewaskan pasukan Melaka United untuk mara ke suku akhir dengan jaringan 2-0. Pastinya akan mengerahkan kudrat para pemainnya lebih 100% bagi mengalahkan pasukan JDT di laman mereka sendiri nanti dan membalas dendam ke atas kekalahan tipis mereka dengan pasukan JDT dalam perlawanan Liga Super 2017 tempoh hari. Manakala bagi pasukan JDT pula, inilah masanya barisan kejurulatihan memantapkan taktikal dan strategi yang baik untuk menghadapi pasukan Pahang FA serta jangan leka terutamanya dibahagian pertahanan dan juga bahagian serangan haruslah lebih kreatif nanti.

Semoga perlawanan suku akhir pertama Pahang FA vs JDT Piala FA 2017 ini dapat memberikan keputusan yang baik buat pasukan JDT dan dapat mengekalkan prestasi yang konsisten serta bermain bersungguh-sungguh untuk mendapatkan jaringan yang selesa di tempat lawan nanti. Semoga para pemain JDT terus memberikan komitmen yang tinggi dan menunjukkan kepada para penyokong cara permainan bola yang sebenar. Untuk penyokong pasukan Harimau Selatan yang hadir menyaksikan perlawanan disana nanti pula diharap dapat menjaga disiplin dan menjaga nama baik pasukan JDT serta tunjukkan pada penyokong Pahang FA yang penyokong Johor amat bertamadun mempunyai semangat kesukanan yang tinggi.

“Luaskan kuasamu Johor”

DON'T FORGET TO SHARE --->

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.