Suku akhir pertama Pahang FA vs JDT Piala FA 2018

Suku akhir pertama Pahang FA vs JDT Piala FA 2018. Ini adalah perlawanan suku akhir pertama antara pasukan JDT atau Johor Darul Ta’zim vs pasukan Pahang FA dalam Piala FA 2018. Berikut adalah butir-butir perlawanan tersebut:

[+] Ebook menjahit pelbagai baju

 

Suku akhir pertama Pahang FA vs JDT Piala FA 2018

VS

Suku akhir pertama Pahang FA vs JDT Piala FA 2018

 

Suku akhir pertama Pahang FA vs JDT Piala FA 2018

Tarikh : 6hb April 2018 (Jumaat)

Masa : 9.00 Malam

Tempat : Stadium Darul Makmur, Kuantan

Live streaming (Jika ada) :

LINK SATU
LINK DUA
LINK TIGA
JDT Live
TV3
TV9

Keputusan perlawanan :

PASUKAN
PASUKAN
Pahang FA ( 0 )
VS
JDT ( 0 )

[+] Kerja part time dirumah DIPERLUKAN!

Perlawanan antara pasukan JDT dengan pasukan Pahang FA ini adalah perlawanan suku akhir pertama buat pasukan JDT dalam Liga Super 2018. Perlawanan ini pastinya sengit kerana 2 pasukan yang kuat di dalam Liga Super 2018 bertemu lagi. Pasukan Pahang FA yang kini berada di tangga kedua Liga Super 2018 berjaya ke pusingan suku akhir dengan menewaskan pasukan Kedah FA. Manakala pasukan JDT yang berada di tempat pertama dalam Liga Super 2018 berjaya ke perlawanan suku akhir dengan menewaskan pasukan UITM FC. Oleh yang demikian pasukan JDT haruslah berwaspada dan jangan memandang rendah keupayaan pasukan Pahang FA ini. Pasukan Pahang FA pastinya akan mengerahkan segala kemampuannya baik dari segi taktikal mahupun fizikal untuk menghadapi pasukan JDT ini nanti. Bagi pasukan JDT pula, inilah masanya barisan kejurulatihan memantapkan taktikal dan strategi yang baik bagi mengutip 3 mata lagi terutamanya di bahagian serangan dan pertahanan. Seterusnya memastikan mendapat kelebihan jaringan di tempat lawan buat pasukan JDT di pertemuan timbal balik nanti.

Semoga perlawanan suku akhir pertama Pahang FA vs JDT Piala FA 2018 ini dapat memberikan keputusan yang baik buat pasukan JDT. Kekalkan prestasi yang konsisten serta bermain bersungguh-sungguh di halaman sendiri demi membuktikan yang pasukan JDT masih lagi pasukan yang masih lagi pasukan yang kuat sesuai dengan pencapaian yang ada. Semoga para pemain JDT terus memberikan komitmen yang tinggi dan menunjukkan kepada para penyokong permainan bola yang sebenar. Untuk penyokong pasukan Harimau Selatan yang hadir menyaksikan perlawanan disana nanti pula diharap dapat menjaga disiplin dan menjaga nama baik pasukan JDT. Tunjukkan pada penyokong Pahang FA yang penyokong JDT amat bertamadun mempunyai semangat kesukanan yang tinggi.

“Luaskan kuasamu Johor”

DON'T FORGET TO SHARE --->

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.