Terengganu FC vs JDT Liga Super 2018

Terengganu FC vs JDT Liga Super 2018. Ini adalah perlawanan kelima antara pasukan JDT atau Johor Darul Ta’zim vs pasukan Terengganu FC dalam Liga Super 2018. Berikut adalah butir-butir perlawanan tersebut:

[+] Ebook menjahit pelbagai baju

Terengganu FC vs JDT Liga Super 2018

VS

Terengganu FC vs JDT Liga Super 2018

Terengganu FC vs JDT Liga Super 2018

Tarikh : 10 hb Mac 2018 (Sabtu)

Masa : 9.00 Malam

Tempat : Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah, Kuala Terengganu

Live streaming (Jika ada) :

LINK SATU
LINK DUA
LINK TIGA
JDT Live
TV3
TV9

Keputusan perlawanan :

PASUKAN
PASUKAN
Terengganu FC ( 0 )
VS
JDT ( 1 )

[+] Kerja part time dirumah DIPERLUKAN!

Perlawanan antara pasukan JDT dengan pasukan Terengganu FC ini adalah perlawanan kelima buat pasukan JDT dalam Liga Super 2018. Perlawanan ini amat menarik kerana pasukan Terengganu FC baru sahaja melakukan penjenamaan semula pasukan mereka kepada kelab bagi musim Liga Super 2018. Kedudukan pasukan Terengganu FC yang berada di tangga kedua carta Liga Super 2018 dan belum lagi tewas mana-mana perlawanan. Oleh yang demikian pasukan JDT haruslah berwaspada dan jangan memandang rendah keupayaan pasukan Terengganu FC ini. Pasukan Terengganu FC pastinya akan mengerahkan segala kemampuannya baik dari segi taktikal mahupun fizikal untuk menghadapi pasukan JDT ini di laman mereka sendiri nanti. Bagi pasukan JDT pula, inilah masanya barisan kejurulatihan memantapkan taktikal dan strategi yang baik bagi mengutip 3 mata lagi walaupun ketiadaan jurulatih dan pemain import yang telah keluar dari pasukan JDT baru-baru ini dan seterusnya memastikan kedudukan selesa pasukan JDT di carta Liga Super 2018.

Semoga perlawanan Terengganu FC vs JDT Liga Super 2018 ini dapat memberikan keputusan yang baik buat pasukan JDT dan dapat mengekalkan prestasi yang konsisten serta bermain bersungguh-sungguh di halaman lawan demi membuktikan yang pasukan JDT masih lagi pasukan yang masih lagi pasukan yang kuat sesuai dengan nilai pelaburan yang dikeluarkan. Semoga para pemain JDT terus memberikan komitmen yang tinggi dan menunjukkan kepada para penyokong permainan bola yang sebenar. Untuk penyokong pasukan Harimau Selatan yang hadir menyaksikan perlawanan disana nanti pula diharap dapat menjaga disiplin dan menjaga nama baik pasukan JDT serta tunjukkan pada penyokong Terengganu FC yang penyokong JDT amat bertamadun mempunyai semangat kesukanan yang tinggi.

“Luaskan kuasamu Johor”

SHARE IF YOU CARE --->

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.