Tips dan cara menjaga kereta

Adakah anda mempunyai kereta? Jika YA, disini ada satu perkongsian mengenai tips dan cara menjaga kereta untuk anda. Kereta kini sudah menjadi satu keperluan kepada rakyat Malaysia. Jika dahulu kereta merupakan satu kehendak, kini tidak lagi. Kereta kini mudah dimiliki sama ada kereta baru ataupun kereta lama, kecil mahupun besar. Tetapi adakah semua mampu menjaga kereta dengan BAIK? 

Tips dan cara menjaga kereta

Masalah yang sering dihadapi jika tidak menjaga kereta

Antara masalah-masalah yang sering dihadapi jika tidak menjaga kereta dengan baik adalah :

  • Enjin selalu panas. Puncanya – kerana jarang memeriksa air di radiator.
  • Enjin terasa berat. Puncanya – kerana salah memilih minyak hitam.
  • Enjin perlu dioverhaul. Kes yang paling teruk. Puncanya – enjin perlu dioverhaul kerana tak pernah tukar minyak hitam!

Masalah-masalah tersebut adalah masalah yang sering berlaku kepada pemilik kereta tak kiralah kereta baru atau kereta lama. Punca sebenarnya adalah kekurangan ilmu dalam penjagaan dan penyelenggaraan kereta. Tapi kini ilmu menjaga kereta akan didedahkan oleh seorang pemilik bengkel membaiki kereta yang akan berkongsi mengenai pengalaman dalam penjagaan dan penyelenggaraan kereta ini dengan menulis ebook satu panduan yang diberi nama Panduan menjaga kereta : Mudahnya menjaga kereta. 

Panduan menjaga kereta : Mudahnya menjaga kereta

Tujuan panduan ini ditulis agar pengguna kereta tidak mudah ditipu lagi dengan adanya panduan menjaga kereta ini. Panduan menjaga kereta ini sangat lengkap mengenai perihal menjaga kereta sendiri tanpa perlu meminta bantuan mekanik lagi. Ianya mudah difahami dan ditulis untuk mereka yang langsung tidak tahu menjaga kereta sendiri. Mereka yang langsung tak tahu apa itu minyak hitam pun, boleh faham jika baca panduan ini!

Antara yang terkandung di dalam panduan menjaga kereta ini ialah :

  • Tips servis kereta
  • Tips penjagaan enjin kereta
  • Tips penjagaan tayar kereta
  • Tips penjagaan luar dan dalam kereta

Banyak lagi ilmu-ilmu yang terkandung di dalam Panduan menjaga kereta : Mudahnya menjaga kereta ini. Pelaburan ilmu yang memang berbaloi untuk dimiliki. Jika anda berminat memilikinya boleh mendapatkannya menerusi link di bawah ini. Modal yang sedikit ini bakal menyelamatkan anda dalam mengeluarkan modal yang besar! Semoga tips dan cara menjaga kereta ini dapat membantu anda menjaga kereta dengan baik.

DAPATKAN DISINI – PANDUAN MENJAGA KERETA : MUDAHNYA MENJAGA

DON'T FORGET TO SHARE --->
6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.