Tips lulus temuduga PTD 2014

Tips lulus temuduga PTD 2014. Ya, disini ada perkongsian mengenai tips dan rahsia untuk lulus temuduga PTD 2014 bagi calon yang bakal ditemuduga atau yang pernah gagal dalam temuduga PTD sebelum ini. Umum mengetahui, temuduga PTD 2014 ini memang sukar jika tidak membuat persediaan awal dan rapi.

tips lulus temuduga kerajaan

Setiap tahun jumlah calon yang ingin memohon kerja dengan kerajaan meningkat. Ini menunjukkan jawatan didalam sektor kerajaan menjadi buruan ramai terutamanya lepasan graduan. Ini juga bermakna persaingan untuk mendapatkan jawatan kerajaan semakin sengit. Disinilah bergunanya tips lulus temuduga PTD 2014 sebagai kelebihan untuk anda. Kini tiada lagi istilah ‘kabel besar’dalam temuduga kerajaan.

Punca-punca kegagalan temuduga PTD 2014

Sebenarnya ramai calon temuduga gagal dalam temuduga kerajaan terutamanya temuduga PTD ini. Antara punca-punca kegagalan temuduga kerajaan ialah :

 • 90% peserta temuduga tidak bersedia atau sambil lewa menghadapi temuduga kerana tidak tahu apa yang perlu dilakukan sebelum menghadapinya.
 • Kekurangan pengetahuan dan pendedahan tentang teknik menghadiri temuduga salah satu sebab mengapa graduan universiti atau kolej gagal dalam temuduga.
 • Tidak bersedia dari segi komunikasi atau pertuturan adalah penyebab utama peserta temuduga hilang idea bercakap di depan panel.
 • Penampilan diri yang salah menyebabkan peserta temuduga gagal diterima.
 • Over Confident salah satu faktor utama kegagalan calon yang telah menghadiri temuduga.

Tips-tips lulus temuduga PTD 2014

Jika anda inginkan kelebihan berbanding calon-calon temuduga kerajaan yang lain, anda memang perlu membuat persediaan awal. Salah satu daripadanya ialah dengan mendapatkan tips dan rahsia lulus temuduga PTD 2014 ini.  Tips lulus temuduga PTD 2014 ini didedahkan oleh bekas panel temuduga kerajaan yang berpengalaman. Antara tips yang didedahkan ialah :

 • Rahsia persiapan temuduga – persiapan memainkan peranan utama dalam menghadiri temuduga kerajaan. Persiapan dari segi cara bercakap hingga ke cara berpakaian.
 • Teknik menjawab soalan temuduga – bagaimana menjawab soalan-soalan¬† ‘killer’ seperti, latar belakang anda, kerjaya terakhir anda dan kekuatan dan kelemahan diri.
 • Rahsia kejayaan dan kegagalan calon – rahsia kejayaan dan kegagalan seseorang calon temuduga didedahkan. Apa yang perlu dan tidak dilakukan ketika menghadiri temuduga.
 • Rahsia penulisan resume – adakah penulisan resume anda bagus dan mantap. Disini ada disediakan templete resume yang mantap sama ada bahasa Melayu atau bahasa Inggeris.

Siapa yang perlukan tips lulus temuduga kerajaan

Berikut adalah mereka yang perlu dapatkan tips lulus temuduga kerajaan ini :

 • ANDA yang baru diberhentikan kerja disebabkan kegawatan ekonomi yang melanda baru-baru ini.
 • ANDA yang bekerja di sektor swasta yang rasa kerjaya anda kurang selamat.
 • ANDA yang baru saja menamatkan pengajian di sekolah mahupun di universiti yang masih tercari-cari kerja.
 • ANDA yang berada di semester akhir di universiti mahupun di sekolah yang sedang merancang kerjaya anda.
 • ANDA yang mempunyai anak, mahupun ahli keluarga yang lain yang kerjanya “menanam anggur”.
 • ANDA yang menginginkan kehidupan yang lebih terjamin dan selamat.
 • ANDA yang sememangnya berminat untuk berkhidmat dengan kerajaan MALAYSIA.

Dimana dapatkan tips lulus temuduga PTD 2014

Jika anda berminat hendak mendapatkan tips lulus temuduga PTD 2014, bolehlah menqdapatkannya menerusi link atau banner dibawah ini. Jadikan diri anda selangkah kehadapan daripada calon yang lain dan berikan diri anda sedikit keyakinan. Menariknya tips ini juga digunakan untuk temuduga jawatan kerajaan yang lain serta temuduga kerja swasta. Selamat berjaya.

DAPATKAN DISINI – TIPS LULUS TEMUDUGA PTD 2014

Dengan membuat pembelian disini, anda layak mendapatkan kupon diskaun RM 10. Hanya taip “ptd2014” di ruangan kupon diskaun untuk mendapatkannya. Cepat, kupon diskaun amatlah terhad.

Khas buat calon PTD 2014, jika anda membuat pembelian sekarang, maka anda layak menerima bonus contoh soalan Esei BM dan Esei BI yang bernilai RM 60 secara PERCUMA!

DON'T FORGET TO SHARE --->

12 Replies to “Tips lulus temuduga PTD 2014

 1. Rahsia Bijak Temuduga ni bagus sebab ia pakej lengkap yang boleh dijadikan rujukan calon-calon kerja kerajaan sebelum masuk ke bilik temuduga. Ramai over-confident sampai lupa first impression untuk temuduga.

 2. Assalammualaikum..

  tips2 nie bagus untuk menghadiri temuduga kerajaan… esok ada temuduga. Doakan mselim3 berjaya.. w41..

  mselim3

 3. Nak lulus temuduga kena suka dengan temuduga. Bukan setakat kita cari tips2 berguna macam ni, kita juga kena belajar suka dengan temuduga. Ada sesetengah orang tu, nak pegi temuduga pun mengeluh. Dari situ, confiden diri dah tentu akan menurun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.